Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 
Απ’ το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή κ. Νίκου Σηφουνάκη, κοινοποιείται προς ενημέρωση η απάντηση που έλαβε απ την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), συνέχεια σχετικής ΕΡΩΤΗΣΗΣ του στη Βουλή, για τη πορεία των έργων στον Αερολιμένα Μυτιλήνης. Ο κ. Σηφουνάκης κληθείς να σχολιάσει την απάντηση της ΥΠΑ, μεταξύ άλλων δήλωσε:
« Όπως είχα επισημάνει προ διμήνου περίπου, με την κατάθεση της ερώτησής μου στη Βουλή, προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών για τα θέματα του Αεροδρομίου Μυτιλήνης, με την υπόψη απάντηση της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΥΠΑ) επιβεβαιώνεται η ουσιαστική απένταξη των μελετών και των έργων, που προ πενταετίας επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, είχαν προγραμματισθεί.
Απ’ την ανάγνωση της συνημμένης απαντητικής επιστολής της ΥΠΑ, προκύπτει ότι δεν υπάρχει βούληση για διάθεση των απαιτούμενων πόρων, ούτε σοβαρός σχεδιασμός για αναβάθμιση του Αεροδρομίου Μυτιλήνης στο άμεσο μέλλον με νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Τα έργα επισκευής – βελτίωσης των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου καλά κρατούν επί χρόνια. Τα 10 εκ. ευρώ που θα δαπανηθούν για άλλη μια φορά θα βελτιώσουν προσωρινά την κατάσταση, αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν θα έχει ξεπεραστεί η ωφελιμότητα τους.
Ανεύθυνη και αδιάφορη επίσης κατά τη γνώμη μου, διαφαίνεται και η τακτική της ΥΠΑ στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων, που κρίνονται αναγκαίες στο μέλλον (για κατασκευή πίστας και νέας πρόσβασης) αφού δεν έχουν προχωρήσει καν και αρκούνται να ενημερώνουν τους όμορους ιδιοκτήτες ότι απλά «οι ιδιοκτησίες τους βρίσκονται σε υπο μελλοντική απαλλοτρίωση περιοχή».(sic)
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει λογικός άνθρωπος, που να ενδιαφέρεται για τον τόπο, και, να μπορεί να συμβιβάζεται με τις σημερινές κρατούσες Κυβερνητικές αντιλήψεις, αφού καθίσταται πασίδηλο ότι τα επείγοντα αναγκαία έργα στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης – στη πύλη του νησιού προς τον έξω κόσμο, στη πρόοδο και στη γενικότερη ανάπτυξη- δεν πρόκειται να εκτελεστούν. Έτσι θα παρακολουθούμε ανήμποροι την εικόνα ξεπεσμού με τους ξένους τουρίστες, να στοιβάζονται στοιχιζόμενοι μέχρι το δρόμο, μέσα στο λιοπύρι, γιατί ο αεροσταθμός είναι ανεπαρκής και τριτοκοσμικός. Πεντέμισι χρόνια χαμένα και ουδείς ευθύνεται.»